Върховния касационен съд потвърди присъдата от шест години лишаване от свобда

...
Върховния касационен съд потвърди присъдата от шест години лишаване от свобда
Коментари Харесай

ВКС потвърди присъдата на арменеца Сергей, който стреля по портиер на нощен клуб в Пловдив

Върховния касационен съд потвърди присъдата от шест години отнемане от свобда против арменския гражданин Сергей Харутюнян, който бе упрекнат за опит за ликвидиране на пловдивчанина Атанас Карастойков, който по това време работи като пазач на пловдивска дискотека.
Прочетете още
СКС обаче е нараснало компенсацията, което Харутюнян ще изплати на Карастойков от 15 000 лв. на 30 000 лв.. 

Сергей, който е краткотрайно пребиваващ непознат жител у нас, е приет за отговорен в това, че на 29.07.2018 г. в Пловдив е направил опит да умъртви служителя на нощния бар, като го прострелял в двата крайници с незаконно притежаван револвер и по-късно избягал. Той причакал пред блока му Атанас да се прибере след нощна промяна в известна дискотека. Щом го видял излязъл и стрелял по него от упор. Причина за покушението било сборичкване сред двамата. 

Пострадалият Карастойков работел в частна охранителна компания и изпълнявал активността на пазач на дискотека. Три месеца преди опита за ликвидиране, подсъдимият и негови другари, паркирали пред входа на заведението с желание да влязат. Портиерът  помолил подсъдимия да реалокира автомобила си. Той отказал. Бившият ММА първенец Харутюнян нападнал охранителя. Дошли телохранители от дискотеката и настанал пердах. В резултат на това на двама от приятелите на Сергей били породени разнообразни по степен пострадвания.

Припомняме, че при започване на април 2018 година  и негови сънародници се пробвали да влязат пияни в огромен нощен клуб в центъра, като паркирали джипа си безусловно пред вратите на заведението. Охраната на клуба обаче отказала да ги допусне и те влезнали в сблъскване с охранителите. При конфликта е била счупена челюстта на единия. В следствие арменците са отправяли закани и предизвестия към управата на клуба и притежателите на охранителната компания. Освен това са поискали и 40 хиляди евро за поруганата си чест. Изнудването не минало и по тази причина явно арменците минали към физическа разпра.

Карастойков бе причакан пред дома си в Кършияка  на 29 юли 2018 година и прострелян на няколко места. При стрелбата  куршумите пробили задна лява гума и заден ляв калник на паркирания наоколо автомобил „ Мерцедес ". След това обвиненият се отдръпнал, преоблякъл се и тръгнал с автомобил към Курортен комплекс „ Слънчев бряг ", където бил арестуван. Пострадалият е бил настанен за лекуване в болница.

Ден по късно бяха задържани арменските жители Сергей Харутюнян и Артур Осипян.

Впоследствие Артур бе освободен, защото не бяха открити директни доказателства, които да го свързват с закононарушението.

Срещу Сергей бяха повдигнати две обвинявания – опит за ликвидиране и държане на револвер и муниции без позволение. Срещу Харутюнян има и трето обвиняване – увреждане на непозната движимост - автомобил. Става дума за джипа, който бе продънен от патроните. 

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР